Aki nyomon követte eddig is a projektünket, illetve a GYIÖT Facebook oldalát már biztosan látta a képeket az első képzésekről. Egy rövid beszámoló a képzésekről, szakmai szempontból. 

RÉV Zalabér I. csoportkép

A RÉszreVétel I. zalabéri képzés résztvevői

A projektteamen belül tudtuk már korábban is, sőt még a pályázat benyújtásakor is, hogy nem egyszerű fába vágtuk a fejszénket. Egymásra épülő, három alkalmas, a nem-formális nevelés módszerein alapuló képzéssorozatot tervezni és megvalósítani nem éppen egyszerű. A közösségek bevonásával nagyon sok munkaórát töltöttünk el, és végeredményben a két régió képzéseire 38 településről (és kerületből), 41 szervezettől érkezett jelentkezés, amelyek közül összesen 31 szervezet képviselője jelent meg az első képzési alkalommal. 

Ha még számokban akarunk nyilatkozni, akkor összesen 46 főről beszélünk, akik a képzéseken részt vettek Zalabéren és Budapesten. Többségük olyan fiatal, akik még nem találkoztak a nem-formális tanulás fogalmával, így a képzéseken ezt első ízben tapasztalhatták “saját bőrükön”. Ahogy a korábban már nyilvánossá tett képzési tematikában olvashattátok, a cél a megfelelő előkészülés és megalapozottság volt, mind az egyéni tanulási folyamat, mind pedig a projektben való részvétel tekintetében. Habár a két képzésen eltérő létszámú csoportok voltak jelen, mindenhol fantasztikus közösség alakult ki, amelyhez jócskán hozzájárult a résztvevők humora és motivációja a képzések iránt. 

RÉV BP I. csoportkép1

A RÉszreVétel I. budapesti képzésének csoportképe

Az egyik legnagyobb kihívást minden esetben a résztvevő fiatalok (a projektben a RÉV multiplikátorok) tanulási céljainak és tanulási folyamatuknak a megtervezése jelentette. Nem szokványos kérdésekkel kellett szembesülni. A RÉV képzésekig sokaknak ismeretlen volt az, hogy tanulásuknak a felelősei saját maguk.

Összességében mindkét helyszínen nagyon jó hangulatú képzéseink valósultak meg, ahol a csapatok összekovácsolódtak és most már mindenki és minden készen áll ahhoz, hogy a fenntartható közösségi tervezés intenzív képzésével foglalkozzunk. Hamarosan ezekről is beszámolunk!