Több telefonhívást követően úgy éreztük, hogy helyén való néhány kérdésre a honlapon keresztül válaszolni, hogy a válaszaink mindenki számára elérhetőek legyenek! Köszönjük a kérdéseiteket! 

A képzések egymásra épülnek-e? 

A képzések programját úgy alakítottuk ki, hogy azok egymáshoz illeszkedjenek. Két képzés között rövid, a saját közösség bevonásával megoldható feladatok lesznek. A három képzés tehát egymáshoz illeszkedik, és egymásra épül. 

Mindhárom képzésen ugyanannak a személynek kell részt vennie? 

A képzésekre mindig ugyanazokat a résztvevőket várjuk, hiszen velük kezdünk egy folyamatban dolgozni. Mivel egymásra épülő képzéseket terveztünk, így ha mindhárom alkalommal más-más személy jelenne meg, úgy a tanulási folyamat sem garantálható. 

Mindenki mehet az ifjúsági közösségekből a képzésre?

A képzésekre összesen 1-2 főt várunk közösségenként. A jelentkezéskor már érdemes elgondolkozni azon, hogy ki vagy kik lennének azok a fiatalok, akik részt tudnak venni. Az ifjúsági közösség összes tagja tehát nem vesz részt a képzésen. 

Lehet cserélni képzési helyszínt?

Elvi akadálya nincsen, hogy az egyik képzésen a résztvevő ne a saját (vagy ahhoz legközelebb eső) régiójához tartozó településen vegyen részt, ugyanakkor ehhez az is kell, hogy a másik régióból valaki nyitott legyen a képzési helyszín és alkalom cseréjére. Ezeket az eseteket egyedileg kezeljük majd. 

Hány éves kortól lehet részt venni a képzéseken és a RÉV-ben?

A programban való részvétel 16-30 év közötti fiatalokból álló közösségek számára lehetséges. Egy-egy közösség ideális esetben minimum 8-10 főből áll.  A képzésekre ugyanakkor 18-30 év közötti fiatalokat keresünk. Amennyiben ezzel kapcsolatban van további kérdésetek keressetek minket bátran. 

Történik-e visszajelzés a jelentkezést követően?

Igen! A projektben dolgozó munkatársak telefonon veszik fel minden településsel a kapcsolatot a jelentkezést követő egy héten belül. 

Van-e részvételi díj?

Nincs! A program minden költségét a RÉszreVétel projekt terhére a szervezők állják (szállás-étkezés, program költségei, utazás). 

Kérdéseiteket a reszrevetel@gyiot.hu e-mail címre várjuk!