Tekintettel arra, hogy a RÉszreVétel egy hosszabb távú projekt, különböző intenzitású periódusokat élünk meg. Jelenleg helyi szinten zajlanak a jövőtervezési folyamatok. A multiplikátorokkal folyamatosan kapcsolatban állunk, és ahogy arra számítottunk nem mindenhol zökkenőmentes a folyamat. Ennek ellenére igyekszünk további alternatívákat kidolgozni a közösségek támogatására; egyéni személyre szabott segítséget adni mindenkinek, aki igényli. A projekt emiatt inkább helyi szinten erős jelenleg, azonban a következő hetekben bemutatunk néhány nagyon jól működő folyamatot. 

A projektteam a decemberi ünnepi időszakot követően megint felvette a lantot januárban, és beindult újra az országjárás. Megyéről-megyére utazunk, újabb és újabb időpontokat egyeztetünk. Mivel majdnem mindegyik önkormányzat olyan, amellyel korábban még nem volt kapcsolatunk így azt tapasztaljuk: sokáig tart a kapcsolatfelvétel, és sokszor nem elegendő az e-mail. A telefonvonalak pedig indokolatlanul sokszor foglaltak. 

Gőzerővel zajlik egy szakmai kiadvány összeállítása is, amelynek célja, hogy általános képet adjon önkormányzatoknak arról, hogyan kezdjenek neki helyi ifjúsági munkához településükön. A kiadvány a tervek szerint négy fő fejezetben vázolja fel a fiatalok sajátosságait; a helyi ifjúsági munka megjelenési területeit; a települési ifjúsági munka gyakorlatát és azt; hogy mit jelent az, ha fiatalok bevonásával tervezik az önkormányzatok az ifjúságpolitikájukat. A kiadványt egy szakmai fórum keretében fogjuk megvitatni 2017. február 24-25-én, így hamarosan újra RÉV-es képek érkeznek. 

Mi szeretünk írni, inkább sokat; mint kevesebbet. 🙂 Még a téli hónapokban jelenik meg egy átfogó cikk a SZÍN c. folyóiratban főleg a RÉV képzésekkel kapcsolatosan. 

Mindezekkel párhuzamban folyamatos az előkészítése a zárókonferenciának. Mi már alig várjuk, hogy megmutathassuk minden érdeklődőnek azt, hogy honnan-hova igyekeztünk eljutni. A RÉV közösségeket érdemes megmutatni országnak-világnak, és a programunkat is egész jó 🙂 szerintünk. 

Tehát érdemes követni az oldalt, mivel a labirintusból hamarosan kijutunk. 🙂 Már, aki érti az utalást.