Ahogy ígértük folyamatosan igyekszünk beszámolni a RÉV közösségek jövőtervező folyamatairól. Első beszámolót az egri fiataloktól kaptuk!

2016. október 25-én került sor az első jövőtervező műhelyünkre. Ezt az alkalmat arra használtuk, hogy ismertessük projektet a szervezetünk (Egri Városi Diáktanács) tagjaival.

Ekkor 10 résztvevője volt az eseménynek. Pár szóban bemutattuk az Erasmus+ programot, a GYIÖT-öt, és annak munkáját. Ezt a RÉszreVétel projekt bemutatása követte.

Élménybeszámolót tartottunk a képzésekről, az ott megélt élményekről, és természetesen a tudásról, melyre szert tettünk. Mind e közül a legfontosabb Egan-kerekének módszere és annak alkalmazása, melynek megértését általunk rajzolt ábrákkal segítettük. Ezután a további műhelyekről, illetve feladatokról beszéltünk.

Az elkövetkezendő műhelyek során Egan-kereke alapján szeretnénk feltérképezni Eger városának helyzetét, azonosítani az esetleges problémákat, majd az ezek megoldására szolgáló javaslatok, tervek alapján felvázolni a város jövőképét. Mindezt a helyi fiatalság bevonásával.

Báder József és Lakatos Róbert

RÉV multiplikátorok, Egri Városi Diáktanács